follow

מעצב פנים

שם המשרד: סטודיו ירון טל, תל אביב. הסטודיו מתמחה בתחום המסחרי –מסעדות, בתי מלון, חנויות, משרדים וחללי תצוגה בארץ ובעולם.
השכלה: בוגר לימודי תקשורת חזותית, בצלאל
סגנון העיצוב: "בהתאם לפרויקט. למעצב מסחרי אסור שיהיה סגנון, כי אחרת לא יענה לצרכים של הפרויקט. יחד עם זאת, יש לי ארגז כלים שאני לוקח איתי, שילוב של חומרים, טקסטורות וצבעים 'בלי לפחד', שיש לו מטרה בסופו של דבר, לייצר מכירות. בין אם מדובר במלון או במסעדה – חווית העיצוב צריכה להגדיל את ההכנסות".
מקורות השראה: "החל מהרחוב ועד לבלוגים, וגם קליפים של מוזיקה, סרטים ואופנה".
פרויקט אחד שאני גאה בו: "אני עובד 22 שנה, קשה להצביע על משהו אחד, כולם היו בניי. כל פעם אני גאה זמנית בפרויקט מסוים, ואחר כך גאה במקום חדש. כשהמקום מלא ויש הכנסות – אני שמח וגאה. הגאווה שלי נכון להיום היא מלון הבוטיק Vera בלילנבלום בתל אביב, שעשה מהפכה וזוכה לביקורות ודירוגים גבוהים מאוד. הגאווה הבאה שלי בוודאי תהיה מועדון חדש לזאפה תל אביב, שעובר מרמת החייל למידטאון ליד עזריאלי".
החזון שלי למטבח העתידי: "המטבח העתידי הוא חלק מהסלון, מסווה את עצמו יותר ויותר, ללא מכשירי חשמל מיותרים, מפני שהכול נכנס לתוך ארונות מעוצבים, גם הכיורים והכיריים. האי במרכז המטבח משמש מקום מפגש, ויהיה הרבה יותר שימושי משולחן האוכל. יחד עם זאת, אם נסתכל קדימה, 20 שנה מעכשיו, המטבח הולך להצטמצם חזרה ולהפוך להיות הרבה יותר מינורי. גם בגלל יוקר המחייה – שטחי הנדל"ן שלנו הולכים להיות יותר קטנים, אנשים יגורו ב'קוביות', וגם בגלל הטכנולוגיה – המקרר והמחשב ינהלו את הקניות, למשל, ויביאו רק את מה שצריך. כבר לא יהיה צורך לאחסן כל כך הרבה סירים ולהחזיק מזווה עמוס במצרכים שמעלים אבק. גם פעולת הקניות תהיה הרבה יותר פשוטה ומהירה – רחפנים יביאו אלינו את המשלוח שהזמנו תוך כמה דקות. המטבח יהיה מאוד קטן ופונקציונאלי, בסגנון מטבחים ביאכטות ומטוסים".

צילום פורטרט: אביעד הרמן
צילום פרויקטים: יואב גורין