follow

אדריכל

שם המשרד: אריאל פרנקו סטודיו לאדריכלות
השכלה: לימודי אדריכלות לתואר B-Arch מאוניברסיטת Sci-Arc שבקליפורניה.
סגנון עיצוב: "מודרני חם. אנחנו מאמינים ב-form follow function, ואנחנו מרבים להשתמש באלמנטים המאפיינים את הארכיטקטורה הטקטונית על מנת לייצר את מעטפת המבנה, כך שתכיל בצורה טבעית את הליבה הפרוגרמתית. אנחנו משתמשים בחומרים ראשוניים, כגון עץ וברזל, ומשלבים אותם עם זכוכית, בטון וחומרים סינתטיים אחרים ליצירת קומפוזיציה מאוזנת והרמוניה".
מקורות השראה: "הטבע והקווים האורגניים שהוא מייצר, בשילוב דיסציפלינות אדריכליות מתחילת המאה. את העקרונות הללו אנו מיישמים, תוך שמירה קפדנית על פרופורציות נכונות, ארגונומיה ואיזון, כדי לייצר חללים ומבנים שידעו מצד אחד להכיל את הפונקציות, ומצד שני לבטא את היצירתיות והאמירה שלנו".
פרויקט אחד שאני גאה בו: "הבית ממוקם בחיפה בשכונת דניה על צלע הר הכרמל. הבית שגודלו כ-300 מ"ר תוכנן כשתי מסות, אחת מעל השנייה, כשציר מרכזי קושר אותן ומחבר בין הכביש והרחוב, דרך הבית, אל האופק הנשקף. הקו המנחה היה לייצר סדרת משטחים המתארכים מן הקרקע לאורך המדרון ומגדירים את החללים הכלואים ביניהם. רצינו ליצור קשר ישיר, פיזי ואנרגטי כאחד, בין הבית והחוץ – האדמה והשמים. לנצל את השטח המשופע ולזרום אתו, כך שהבית כמו יבקע מתוכו. שילבנו עץ, בטון, ברזל וזכוכית והרבה צמחיה ויצרנו בית מאד נקי ומאופק, ועם זאת חם, מזמין, המשתלב באלגנטיות והרמוניה עם הסביבה הטבעית".
החזון שלי למטבח העתיד: "מאז ומעולם הבתים שלנו, הפונקציות שהם מכילים והארגון הפנימי שלהם מושפעים באופן עקיף וישיר מהצרכים שלנו כמשפחה, כחברה וכבני אדם ברמה הכי בסיסית. לאבולוציה של המין האנושי נלווים שינויים התנהגותיים בדרישות ובדינמיקה היום יומית, שינויים טכנולוגיים, ומודעות בריאותית וביולוגית. כל אלה משנים ומעצבים מחדש את החללים בהם אנו גרים, ביניהם המטבח. את מיקומו של המטבח עצמו בתוך הבית, הן מבחינה פיזית והן תפיסתית סביר להניח שנשנה בהדרגתיות בעתיד הרחוק בהתאם לצרכים שלנו כחברה. אבל במבט לעתיד הקרוב יותר, ולצד ההתפתחות והקדמה הטכנולוגית יש צורך לחזור למהות ולמקור, הן בהיבט של התזונה עצמה והן בהיבט של שימוש בחומרים. לכן במטבח של מחר אנו צפויים לראות שינויים בעיקר בתחום הבריאות וההיגיינה, כגון שטחי אחסון שיודעים להכיל בצורה חכמה ובאופן ייעודי מוצרים מן הצומח תוך שמירה על טריותם, אולי אפילו לגדלם. שימוש בחומרים אנטי בקטריאליים, הטמעה של משטחי עבודה שמנקים ומחטאים את עצמם וניצול טכנולוגיות וידע למען מימוש היבטים סביבתיים". את החזון של פרנקו למטבח העתיד תוכלו לראות בהדמיה המצורפת.

צילום פורטרט ופרויקטים: עודד סמדר
הדמיה : אריאל פרנקו סטודיו לאדריכלות